02 October 2012

Kembara UK ~ Jalan-jalan Cari Ilham di Cardiff

Sudah lebih sebulan di sini, alhamdulillah... segalanya mula berjalan lancar walaupun pada mulanya berdepan dengan masalah untuk mendapatkan rumah. Maka kini, secara rasminya bermulalah aktiviti menjelajah England. Kalau diizinkan-NYA memang berhajat sangat nak jejak serata ceruk... utara-selatan-timur-barat. Itupun kalau terdaya. Tambahan pulak masa yang ada cuma hujung minggu.

Paling best di UK... pergi mana-mana pun mesti ada car boot sales. Kira macam jualan lelong barangan terpakai atau kalau ada yang berminat dengan barang-barang antik, inilah masanya. MURAH!

 
Sempat lagi singgah car boot masa di Cardiff. Jamu mata. Alahai! Terasa nak angkut semua yang berkenan di hati. tapi apakan daya. Susah pulak nak bawa balik nanti!

Memang wajib beli novel. Kali ni cuma empat buah. Harganya cuma 50p, dalam RM2.50 senaskah.

Singgah Gift shop. Nampak tak ada perkataan menyambut kat cermin tu. Hikhik... pelik sungguh!

 
 Esoknya, hampir seharian di St Fagans National History Museum. Kawasannya cukup luas. Lenguh juga lutut & sendi-sendi. Tapi puas!


Salah satu kedai lama yang menjadi tarikan di museum.

Ada rupa mesin ABC tak? Hahaaa... sebenarnya mesin kopi...

 
Krina teruja jumpa taman bunga.

Aqif, Adam dan Ryan. Kanak-kanak riang.

Fall... cantik. Dedaun mula merah dan keperangan. Boleh buat cover novel ni... ;)

Akhirnya, solat dan menjamu selera di Restoran Lilo.

Terima kasih banyak-banyak kepada Abang Yusri sekeluarga. Siap tapau nasi lemak bagi kami mengalas perut untuk perjalanan seterusnya. Insya-ALLAH kalau ada rezeki kami sampai lagi ke Cardiff.

4 comments:

ROHANITA AHMAD said...

Car boot sales memang the best la!!!!

zila said...

tak sangka trmasuk dlm blog penulis novel..hehe...boleh dpt diskaun x??

thalia vania said...

http://garskin.naremastore.com/

NAREMAstore, percetakan garskin dengan harga yang terjangkau dan kualitas yang terbaik menawarkan jasa percetakan GARKSIN/SKIN PROTECTOR/SKIN untuk HP & GADGET Anda!


- BISA DROPSHIP TANPA BIAYA! (ONGKOS KIRIM DITANGGUNG PELANGGAN)
- BISA PAKAI MEREK SENDIRI! Hanya tambah Rp 15.000,-/set atau Rp 1.500,-/pcs.

thalia vania said...

http://garskin.naremastore.com/

NAREMAstore, percetakan garskin dengan harga yang terjangkau dan kualitas yang terbaik menawarkan jasa percetakan GARKSIN/SKIN PROTECTOR/SKIN untuk HP & GADGET Anda!


- BISA DROPSHIP TANPA BIAYA! (ONGKOS KIRIM DITANGGUNG PELANGGAN)
- BISA PAKAI MEREK SENDIRI! Hanya tambah Rp 15.000,-/set atau Rp 1.500,-/pcs.